Meet the makers

Meet the Makers

Het bijzondere aan Dilli is dat we niet alleen alles zelf ontwerpen maar ook alles in ons eigen atelier in Old Delhi, India maken. Adnan heeft jarenlang in opdracht voor andere sieradenmerken sieraden ontworpen en geproduceerd. In datzelfde atelier worden nu alle Dilli sieraden met de hand gemaakt.

Onze sieraden worden op een verantwoorde manier gemaakt. Dat wil zeggen dat iedereen die in ons atelier werkt een eerlijk loon krijgt, ze pauzes hebben om te lunchen of om (de ondertussen ook in Nederland bekende) chai (thee) te drinken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een voorschot op het loon te krijgen als dit nodig is.

Delhi kent veel arbeidsmigranten die naar de hoofdstad komen omdat er in hun eigen dorp te weinig werk is. Daarbij blijft hun familie vaak in het dorp wonen. Voor wie dit geldt hebben we daarom ook huisvesting geregeld. Ze wonen samen in een huis en hebben daarbij dus ook geen extra kosten!

Adnan heeft het stokje overgedragen aan zijn broer Sufiyan toen Adnan naar Nederland verhuisde. Hij zorgt ervoor dat al onze ontwerpen gemaakt worden en naar Nederland verstuurd worden zodat jullie, onze klanten, er zo snel mogelijk van kunnen genieten!